Sentència condemnatòria contra el restaurant Muerde La Pasta del centre SPLAU

Amb la Sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona 464/2017 de  28 de juliol s’ha acabat el calvari que han hagut de passar els pares de la nena J.G.R, quan amb tan sols 2 anys d’edat es va caure del tercer pis del “chiquipark” del Restaurant Muerde La Pasta del centre comercial Splau de Cornellà-el Prat, perquè la xarxa de seguretat no estava ben subjectada.

El que havia de ser un dia amb família i diversió en aquest restaurant, es va convertir en un malson després que la nena J.G s’escolés entre la rampa d’accés al tercer pis de la zona de joc infantil i la xarxa lateral de subjecció. La nena va caure al buit d’una alçada aproximada d’uns 3 metres i per sort “només ” es va trencar l’húmer.

Des del Restaurant mai es van voler fer càrrec de la situació ni reconèixer les culpes, i d’aquesta manera van obligar a la família de la nena a haver interposar una demanda davant el Jutjat de Primera Instància d’El Prat (partit judicial en el qual es troba el centre comercial Splau). La demanda, la va efectuar la lletrada de Requena Advocats Sara Fernández, sortejant tot un entramat societari de “Muerde la Pasta” que dificultava la concreció del responsable. Finalment es va demandar a “Muerde la Pasta SL” i “Fransveta SL”.

La Sentència 5/2016, del Jutjat de Primera Instància 4 d’El Prat, condemnava a  Fransveta SL (empresa que explota el restaurant) a la indemnització als pares de la menor per aquests fets i estimava la falta de legitimació de Muerde la Pasta SL (empresa que ostenta els drets de propietat intel·lectual de marca). El dia del judici cal dir que els responsables del restaurant no valen voler arribar a cap acord i en les declaracions en l’acte del judici oral, sorprenentment i davant la indignació dels pares, van arribar a dir que la culpa era d’ells per no vigilar, quan precisament no és permès el seu accés a la zona de jocs de nens.

En qualsevol cas, en la Sentència no es va condemnar en costes per la societat que va quedar exhonerada de la responsabilitat  i aquesta, Muerde la Pasta, va apel·lar la Sentència davant l’Audiència Provincial per aquests fets. Ara, la Sentència de l’Audiencia no només desestima el recurs interposat per Muerde la Pasta SL, sinó que els imposen les costes de l’apel·lació.

Des de Requena Advocats, tot i que satisfets per la feina feta per la nostra lletrada Sara Fernández, no arribem a entendre el comportament d’aquestes empreses i la seva despreocupació davant els fets que una nena prengués mal precisament pel mal estat de les seves instal·lacions, quan a més a més la indemnització a la qual van haver de fer front era només de 2.387,95€. En el fonament de dret 4t de la Sentència, es conclou que la caiguda de la menor no va ser fortuita, sino que es va produir perquè “no existien brides de subjecció entre la malla i la barra i a que la malla o xarxa no estava suficientment tensada com per a no cedir pel pes de la menor”.

A hores d’ara des de Requena Advocats desconeixem si han arreglat la zona que tenia desperfectes atès que mai ningú ni cap representant de Muerde la Pasta es va posar en contacte ni amb la nostra lletrada ni amb els pares de la nena per preguntar què havia passat, com estava la nena, o com havia pogut caure del tercer pis del parc infantil.

Albert Requena Mora

Soci-director de Requena Advocats

2 comentaris
  1. Antonio says:

    No me sorprende en absoluto, trabajé para Muerde La Pasta y es la empresa más rastrera que he visto en mi vida, no les importa la gente y desconfían de todo el mundo, han tenido muchos problemas con la justicia, incluso encontraron mierda en la comida, en la fábrica.
    Nada recomendable.

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.