El Tribunal Suprem confirma la Sentència del TSJC contra el Departament d’Interior per un nyap en unes oposicions de facultatiu del CME

No en van tenir prou amb la Sentència 573/2016, de 22 de setembre, el Tribunal Superior de Justícia que ens donava la raó i estimava íntegrament la demanda presentada contra la valoració de mèrits en unes oposicions per a l’accés a facultatiu de l’any 2007, que van voler impugnar-la en cassació davant el Tribunal Suprem, però avui mateix ens han notificat la Providència de 14 de desembre de 2017, mitjançant ni tan sols l’han admès a tràmit. Amb imposició expressa de costes a l’Administració.

Es tractava de l’enèssim nyap en les oposicions DPL 70/03/07, de provisió de 17 places de facultatiu llicenciat en dret del cos de mossos d’esquadra. Aquestes oposicions van començar malament en el moment en què una vegada aprovades les bases de la convocatòria, es va fer una esmena i es va afegir, a posteriori, que comptés com a mèrit el fet d’haver treballat en l’empresa privada (valoració mai vista en unes oposicions i encara no se sap a què responia aquesta addenda..o potser sí però no gosaria pensar malament). Aquest primer nyap ja va ser impugnat i el TSJC en la Sentència 1395/2011 va donar la raó a l’aspirant que ho va impugnar, i el TSJC va deixar molt clar que no es podien valorar els mèrits que no fos treball en l’administració pública.

Doncs bé, en aplicació d’aquesta Sentència, el Tribunal Qualificador va decidir valorar com a mèrit HAVER ESTAT APUNTAT AL TORN D’OFICI! Quan en cap cas es pot considerar un treball en l’Administració Pública. Aquests mèrits no estaven previstos a les bases i eren clarament contraris a la STSJC del 2011. El Tribunal Qualificador, encara no se sap ben bé perquè no va dir a ningú que havia comptabilitzat aquests mèrits, cosa que va dificultar molt  saber d’on havien sortit les puntuacions finals.

En resum, varem reclamar que es tornés a valorar els mèrits sense comptabilitzar el torn d’ofici i el TSJC ens va donar la raó totalment i va imposat costes a l’Administració, entenent que el torn d’Ofici no és un treball desenvolupat en l’àmbit de l’Administració pública (cosa que decau per pura lògica). Aquesta representació lletrada no entén a quina ment privilegiada se li va poder passar pel cap considerar-ho d’aquesta manera, quan això venia ja de l’execució d’una Sentència que havia hagut de treure els colors a més d’un.

Però tot i això, els serveis jurídics de la Generalitat de Catalunya van treure pit i van impugnar aquesta Sentència al Tribunal Suprem, el qual ni tan sols l’ha admès a tràmit i ha acabat imposant les costes a la Generalitat de Catalunya (costes que paguem tots els ciutadans). Els nyaps en aquesta convocatòria han estat constants des de l’inici (i ho puc dir per pròpia experiència perquè vaig ser-ne opositor), i el pitjor de tot és que encara no ha acabat una convocatòria des de fa més de 10 anys!. Ara toca que el Tribunal Qualificador torni a comptar els mèrits sense valorar el torn d’ofici, tot i que no sabem si han entès d’una vegada la importància dels processos selectius, la necessitat de transparència, d’objectivitat i de valoració correcta dels mèrits i de la capacitat.

 

Albert Requena Mora

Advocat ICAB 34143 i mosso d’esquadra en excedència 5700

 

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.