Mossos i funcionaris amb discapacitat: compte amb les liquidacions de l’IRPF

L’Agència Tributària ens ha donat la raó i ha estimat el recurs que la nostra lletrada especialista en dret fiscal, Thaïs Guiral , va interposar en detectar irregularitats en les declaracions que un mosso, amb una discapacitat reconeguda, feia directament a Hisenda mitjançant una sol·licitud de cita prèvia.

El client es va posar en contacte amb la nostra especialista en dret fiscal per tal que li confeccionéssim des del despatx Requena Advocats la seva declaració  de l’IRPF. La lletrada va detectar que en les anteriors declaraccerezoions fetes per la pròpia Agència Tributària amb cita prèvia no se li estava aplicant la reducció per la seva condició de treballador actiu amb discapacitat i es decideix presentar una sol·licitud de rectificació de les liquidacions no prescrites i la corresponent devolució d’ingressos indeguts.

Davant el recurs interposat Hisenda ha hagut de reconèixer l’error i ha estimat totalment la sol·licitud presentada i ha acordat la devolució de la diferència de quotes més els interessos de demora, per un total de 4.285,74€.

Davant la constatació que al mosso d’esquadra la pròpia Agència Tributària li estava fent malament les declaracions de l’IRPF, cal reiterar el fet que demanar cita prèvia a Hisenda no suposa cap garantia i que no tenen cap responsabilitat si, com aquest cas, ho fan en perjudici del ciutadà.

La llàstima és que el dret a reclamar en temes tributaris prescriu als 4 anys i per aquest motiu només hem pogut reclamar les quantitats corresponents als exercicis des de l’any 2010.

Per aquest motiu, cada any són més els clients que confien més en els nostres serveis, per seriositat, solvència i professionalitat.

 

Albert Requena Mora

Advocat.

Soci-director de Requena Advocats

 

 

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.