Les amenaces de mort als Agents Rurals per part d’un criador de gossos són greus i no un delicte lleu

La Secció 3 de l’Audiència Provincial de Girona, en la Interlocutòria 14/2021 estima el recurs d’apel·lació i anul·la la Interlocutòria del Jutjat d’Instrucció 2 de Girona, que considerava que les amenaces proferies per part d’una persona contra els membres del cos d’Agents Rurals el gener de l’any 2017 podien ser tan sols un delicte lleu. D’haver-se desestimat el recurs, els fets haurien prescrit.

El despatx Requena&Mazzoni advocats, en representació de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya, es va personar com acusació particular contra un criador de gossos que va proferir amenaces de mort a les xarxes socials, aprofitant la nota de condol que ASPARC va publicar arran de l’assassinat dels agents rurals Xavier i David, a la localitat d’Aspa.

Comentaris com ara ” jo mateix no descarto carregar-me’n uns quants, que hi ha fills de puta que seran bona gent, però que sigui en una altra vida”, “si el jutjat no fa la seva feina i n’engarjola uns quants, aleshores que ningú em demani que no em prengui la justícia per la meva mà”, “jo mateix no descarto carregar-me’n uns quants”, etc.. han estat considerades com amenaces greus per l’Audiència Provincial, previstes com a delicte en l’article 169.1.2 del codi Penal i per tant, s’haurà de celebrar judici oral al jutjat penal de Girona.

Després de 4 anys d’instrucció seguim com acusació particular en representació d’ASPARC en la defensa dels membres del cos d’agents rurals i en la memòria d’en Xavier i en David seguirem lluitant fins que recaigui condemna.

https://www.lavanguardia.com/vida/20170203/413982142959/asociacion-de-agentes-rurales-se-persona-contra-el-acusado-de-amenazarles.html?facet=amp

 

 

Sara Fernández

Advocada i sòcia de Requena&Mazzoni advocats