L’Audiència Provincial arxiva definitivament la querella contra 7 instructors de l’ISPC

El 17 de juliol de 2014, el Jutjat d’Instrucció 2 de Mollet va arxivar la querella presentada contra la directora de l’ISPC, 2 professors i 7 instructors per suposats delictes de falsedat, prevaricació i coaccions (entre d’altres), però els querellants, varen voler seguir endavant i van apel·lar l’arxiu.

Avui l’Audiència Provincial de Barcelona ens ha donat la raó i ha confirmat l’arxiu, amb paraules que es transcriuen literals:

-Respecte el delicte de prevaricació: “No se aprecia en absoluto que pueda concurrir este requisito en el presente caso“.

-Respecte el delicte de fals testimoni imputat a la directora de l’ISPC: “No puede existir el delito de falso testimonio“.

-Respecte el delicte d’abús d’autoritat (que no existeix en el Codi Penal), l’Audiència, fent un esforç, interpreta que els querellants es volen referir a algun tipus de delicte contra la integritat moral: “Las conductas que los apelantes imputan a los querellados no suponen un atentado contra la integridad moral. El hecho de ser suspendido en un curso no constituye un ateque a la dignidad de la persona, cuando ello no ha venido acompañado de actos de desprecio o que hubieran podido ser humillantes. Por lo tanto, en los hechos denunciados no puede existir un delito contra la integridad moral.”

-Respecte el delicte de coaccions: “No se aprecia que pueda existir en el presente caso un delito de coacciones, y sería ocioso plantearse la possible existencia de una falta

Finalment, la Sala Vuitena de l’AP conclou que “RESULTA INVEROSÍMIL  que las diez personas querelladas con distintas responsabilidades y competencias, decidieran apelar a los apelantes, con quienes no tenían relación previa alguna. La tesis de que existiera esa supuesta conspiración carece de fundamento, y no existen indicios de que realmente se haya producido“.

Al final s’ha fet justícia. Ha estat lent i dur per qui, sense haver comès cap delicte ha estat imputat durant més d’un any, quan, a més, els promotors de la querella ho van anar esbombant a tots els mitjans de comunicació, partits polítics de la oposició, xarxes socials com twitter, facebook, etc…

Des de Requena Advocats volem agrair la confiança que han dipositat 6 instructors en nosaltres els quals s’han vist involucrats injustament en unes acusacions mogudes per ànims de venjança totalment irracional per dues persones que van ser declarades NO APTES en el curs bàsic i que van perdre els recursos contenciosos-administratius en totes les instàncies ordinàries possibles.

Personalment vull reconèixer el treball de tot l’equip i en especial dels advocats Sara Fernandez i Toni Pastor.

Albert Requena Mora

Advocat 34.143 ICAB i mosso d’esquadra 5700 en excedència.