L’Audiència Provincial absol 2 policies locals de Martorell acusats de lesions

Amb la Sentència 26/2021, la Secció segona de l’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt dos policies locals de Martorell d’un delicte de lesions del qual estaven acusats.

Els fets es remunten al 5 de març de 2014, quan un ciutadà va culpar als dos agents de la policia local de Martorell d’haver-li causat unes lesions en el transcurs d’una detenció.

En l’acte de judici oral es va poder provar que les lesions que s’imputaven als agents eren anteriors a la detenció i que per tant, no eren imputables als agents. Així mateix tampoc va quedar provat que els agents donessin puntades de peu i cops de puny al detingut.

La competència per a jutjar agents de l’autoritat l’ostenta l’Audiència Provincial amb tres Magistrats enlloc del Jutjat penal amb un sol Jutge, i és precisament aquest fet el que pot atorgar més garanties i una sentència més precisa i millor fonamentada en Dret atès que les conseqüències d’una sentència condemnatòria per a un policia, sempre són més greus que per a un particular, perquè les penes són més elevades i perquè posteriorment se’l sancionarà disciplinàriament amb mesures de suspensió de sou i feina, que poden arribar a la separació del servei.

Ja en el Segle I d.C, el filòsof Sèneca va entendre que “res s’assembla més a la injustícia que la justícia tardana” i és que, el fet que un procediment penal, amb una instrucció relativament senzills, duri gairebé 7  anys resulta del tot inadmissible i atempta contra el dret fonamental previst a l’article 24.2 de la Constitució espanyola, a un procés públic sense dilacions indegudes.

En qualsevol cas, estem molt satisfets per la sentència i volem agrair als agents la confiança en el despatx Requena & Mazzoni advocats

 Sara Fernández Fernández

Sòcia de Requena & Mazzoni Advocats

Responsable del Departament de Dret Penal