Haurà d’ingressar a presó per un delicte de resistència a un mosso

Mitjançant Sentència de 27 d’octubre de 2017, la Secció desena de l’Audiència Provincial de Barcelona desestima el recurs d’apel·lació interposat pel Sr. N.H contra la Sentència 203/2017 del Jutjat Penal 10 de Barcelona mitjançant la qual el condemnava a 6 mesos de multa per un delicte de resistència greu i un delicte lleu de lesions a un mosso, a qui va insultar a la vegada que es resistia a ser introduït a les garjoles quan el varen detenir per la comissió d’un altre delicte.

Es dóna la circumstància que el Sr. N.H va ser condemnat l’any 2015 pel jutjat Penal 8 de Barcelona a 3 mesos de presó per un delicte d’abandonament de família. Atès que el compliment d’aquesta pena es va suspendre per un termini de 2 anys per ser inferior amb la condició que no tornés a delinquir durant aquest temps, el fet que ara tingui una altra condemna ferma, comportarà que ingressi a presó pel compliment de la primera condemna.

Sovint hi ha la creença que atès si les penes privatives de llibertat són inferiors a 2 anys no passa res i el delicte queda impune. Però això no resulta cert, i aquest n’és un bon exemple: perquè es puguin suspendre les penes privatives de llibertat, cal que es donin els requisits previstos en l’article 80 del Codi Penal:

  1. Que hagi delinquit per primer cop
  2. Que la pena provativa de llibertat no sigui superior a 2 anys
  3. Que s’hagin satisfet les responsabilitats civils (indemnització)

La suspensió només deixa sense executar la pena amb la condició que no es torni a delinquir en un període de fins a 2 anys. Si es comet un delicte en aquest termini, s’executaran les dues penes, la suspesa i la nova condemna.

Davant d’aquesta sentència, des de Requena Advocats volem ressaltar la celeritat amb la que l’Audiència provincial ha resolt el recurs d’apel·lació, de la qual cosa ens n’alegrem, tot i que malauradament estem acostumats a la lentitud de l’administració de justícia.

Albert Requena Mora

Advocat ICAB 34.143 i mosso d’esquadra en excedència 5700

 

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.