El TSJC confirma la indemnització de la Generalitat a un mosso agredit en acte de servei

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha inadmès el recurs d’apel·lació que la Generalitat va interposar contra l’estimació de l’extensió d’efectes per part del Jutjat Contenciós Administratiu, que obligava a la Generalitat a indemnitzar un agent del cos de mossos d’esquadra agredit en acte de servei. Adjuntem enllaç a l’article:

http://blog.requenaadvocats.com/2015/01/23/la-generalitatobligada-a-indemnitzar-un-mosso-que-va-ser-agredit/

En consonància amb l’afany que caracteritza l’Administració pública d’impgunar-ho tot fins l’infinit (total, paga el contribuent), van apel·lar temeràriament aquella Interlocutòria, sabent perfectament que no hi cabia cap recurs i era ferma en dret. De fet, l’article 80.2 en relació al 81 de la Llei de la jurisdicció Contenciosa Administrativa (LJCA) considera que la impugnació de les Interlocutòries dictades en els supòsits de l’article 110 de la LJCA, es regirà pel mateix règim d’admissió de l’apel·lació que correspongui a la Sentència l’extensió dels efectes de la qual es pretengui. És a dir, les resolucions d’extensió d’efectes es podran impugnar en tant i en quant la Sentència originària també es pugui impugnar (per raó de quantia es poden impugnar les Sentències de quantia superior a 30.000€). Atès que la Sentència originària (119/2014) era de quantia inferior a 30.000€, no es podia impugnar i per tant, les successives extensions d’efectes tampoc.

En definitiva, des de Requena Advocats portem diverses apel·lacions en aquest sentit (de les quals encara estem a l’espera de la seva admissió a tràmit) i també portem diversos incidents d’extensió d’efectes que el Jutjat Contenciós administratiu 13 encara ha de resoldre.

Lluitar contra l’Administració acaba sent una lluita titànica per esgotament, però al final s’acostuma a fer justícia.

Encara el mosso no ha cobrat i probablement encara falti algun incident d’execució forçosa, procediment contenciós administratiu, etc… però seguirem lluitant i treballant fins que tot plegat acabi.

Albert Requena Mora

Advocat ICAB 34.143 i mosso en excedència 5700

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada