El Jutge obliga a retornar tots els diners que es va quedar de la seva mare malalta d’Alzheimer

El Jutjat de Primera Instància 5 de l’Hospitalet, mitjançant Sentència de 16 de novembre, ara ja ferma en dret, ha declarat nul·la la disposició patrimonial de 45.000€ que va fer una senyora gran, malalta d’Alzheimer, en favor del seu fill.

Els fets es remunten  a l’any 2012, quan la Sra. XXXX, malalta d’Alzheimer, estava ingressada en una residència a un poble de la costa de Tarragona, i el seu fill, qui no l’anava a visitar mai, se la va endur un dia a dinar fora. El fill va aprofitar per emportar-se-la a l’Hospitalet de Llobregat, a més de 60 kms de distància, i des de la seva oficina de “La Caixa” de confiança es va autoritzar una transferència de la mare cap a ell, per un valor de 45.000, que es corresponia amb la meitat dels estalvis de tota la vida de la mare.

La Jutgessa, ha entès que no hi va poder haver consentiment de la mare perquè era impossible que comprengués el què estava fent ni les seves conseqüències, atesa la seva malaltia, i per tant la transferència de diners és nul·la de ple dret i obliga a tornar els diners a la mare, més els interessos des del moment de la transacció, i li imposa les costes judicials.

La demanda judicial la va haver d’interposar la filla que era la persona que s’encarregava de tenir cura de la mare i de visitar-la a la residència, després d’haver instat un procediment en el qual es va haver d’incapacitar la mare i nomenar-ne tutora la seva filla (per evitar que el seu germà s’emportés més diners) i una vegada incapacitada vam haver de demanar autorització al jutge, previ informe favorable del Ministeri Fiscal, perquè ens deixés demandar al fill per tal d’obligar-lo a retornar els diners a la seva mare, incapaç.

Des de Requena Advocats volem agrair la confiança que va dipositar la família en nosaltres (també el permís per publicar aquesta informació) . Des d’un principi vam tenir la total convicció que demostraríem que la mare no va poder atorgar el consentiment lliure de “regalar” més de la meitat dels estalvis de tota una vida a un fill que ni tan sols l’anava a veure mai a la residència, en detriment de les seves pròpies necessitats futures, i la Justícia ens ha donat la raó després d’un llarg periple judicial.

Albert Requena Mora,

soci-director de Requena Advocats.

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.