Condemnen a un any de presó per una agressió a un mosso a Torelló

La Secció 6a de l’Audiència Provincial de Barcelona ha confirmat la Sentència del Jutjat penal 1 de Manresa, que condemnava a un jove de Torelló a un any de presó per agredir un mosso d’esquadra, indemnitzar-lo amb 1.210€ i fer front a les costes de l’acusació particular.

Els fets es remunten al 14 de febrer de 2015 quan una dotació de l’ARRO de la Regió Policial Central va observar uns joves consumint substàncies estupefaents davant la discoteca Moscú de la localitat de Torelló. Una vegada els mossos varen identificar els joves, i quan aquests ja se n’anaven del lloc, varen començar a proferir insults als agents i a llençar-los objectes, resultant un mosso d’esquadra ferit lleu.

La sentència hagués pogut ser molt més greu si l’Audiència hagués apreciat que l’agressió es va cometre amb un objecte contundent, tal i com s’assegurava en els fets provats de la Sentència del Jutjat Penal, però en no poder-se assegurar si es va agredir amb un pal o una pedra, l’Audiència de Barcelona finalment no ha apreciat aquest agreujant. Altrament, el noi hagués pogut ser condemnat amb penes de presó superiors a 3 anys, cosa que fa pensar en el fet que realment és absurd acabar una nit de festa d’aquesta manera.

L’agressió gratuïta als mossos, per fer la seva feina, no ha quedat impune.

Albert Requena Mora

Advocat ICAB 34143 i mosso d’esquadra (ARRO) en excedència 5700