Condemnat per causar un incendi i lesionar dos mossos d’esquadra a Igualada

El Jutjat de Primera Instància 1 d’Igualada per mitjà de la Sentència 175/2019 ha condemnat a J.M.F, a indemnitzar dos agents del cos de mossos d’esquadra per les lesions que els va causar.

Els fets es remunten al mes de juliol del 2017 quan els agents  es van personar al lloc  per detenir a J.M.F,  acusat de la comissió d’un possible delicte de violència de gènere. El demandat estava atrinxerat a casa seva i havia manifestat que prendria foc a la casa i a la vegada s’immolaria. En el moment en què els agents van accedir a la casa, el demandat estava prenent foc a l’immoble, motiu pel qual els agents el van socórrer i el van intentar evacuar del lloc. No obstant, el demandat va posar molta resistència utilitzant els punys i cames  contra els agents, els quals van rebre cops al cap, dorsal i lumbars i van sortir lesionats. Degut a les lesions, un dels clients va estar 80 dies de baixa laboral i l’altre client 14 dies de baixa laboral.

Els agents ens van demanar assessorament jurídic tan bon punt van saber que la denúncia penal s’havia arxivat per manca d’indicis de criminalitat. Des de Requena Advocats vam valorar diferents opcions jurídiques i finalment varem intrposar una demanda per la via civil, de reclamacio de danys en virtut de l’article 1902 del Codi Civil.   El dia 26 d’octubre es va celebrar el judici i finalment, el Jutjat de Primera Instància núm. 1 d’Igualada ens ha donat  la raó i condemna al demandat a indemnitzar als agents amb 4.900,22€ per les lesions que van patir més els interessos legals des de la data de la interposició de la demanda i amb expressa imposició de costes al demandat.

 

Tatevik Manukyan

Advocada i sòcia de Requena Advocats

Especialista en dret civil