Condemnat a 4 anys i 3 mesos de presó per diversos delictes a Badalona

El Jutjat Penal 26 de Barcelona, en la Sentència 236/2018 ha condemnat a RJS a 4 anys i 3 mesos de presó i 3 mesos de multa i a HGM i JLF  a 9 mesos de presó i 3 mesos de multa, pels delictes de furt d’ús de vehicles a motor, robatori amb força en grau de temptativa, atemptat i conducció temerària. Les penes que sol·licitàvem inicialment l’acusació particular i el Ministeri fiscal eren més elevades però els acusats es varen conformar amb les penes mínimes sol·licitades. Aquestes penes de presó se’ls acumulen a altres que ja estaven complint.

Els fets es remunten sobre les 2:45 hores del dia 5 de novembre de 2014, al Carrer Sant Ignasi de Loiola de Badalona quan el conductor d’un vehicle mal estacionat en veure una patrulla de la Guardia Urbana de Badalona va tocar el clàxon per avisar a dues persones més que es trobaven davant d’un estanc situat del Carrer Francesc Macià, les quals anaven a cometre un robatori amb força. Es van introduir ràpidament dins el vehicle que els va avisar i varen marxar a gran velocitat col·lidint frontalment amb el vehicle policial.

A causa de la col·lisió el vehicle policial  va quedar malmès i inutilitzat, mentre el vehicle de les persones sospitoses va marxar a gran velocitat i en contra sentit, fins que una altra dotació de la Guàrdia urbana el va poder interceptar i en va poder detenir els ocupants.

Com a conseqüència de l’envestida contra el vehicle policial, un agent va patir  lesions de diversa consideració  tot i que va estar de baixa 45 dies.

Si bé el vehicle que varen utilitzar els delinqüents estava furtat, l’assegurança del vehicle s’ha fet càrrec de la responsabilitat civil derivada del delicte i l’agent ha pogut cobrar la indemnització corresponent.

Davant aquesta actuació cal lloar la intervenció de tots els agents de la Guàrdia Urbana que varen intervenir, que varen evitar el robatori amb força d’un establiment, mals majors a altres usuaris de la via i ara per ara, tots els condemnats estan a la presó atès que tenien antecedents computables.

També voldria agrair la confiança dipositada en nosaltres  per part de l’agent que va resultar ferit en aquesta actuació, a qui hem representat durant aquest procediment.

Albert Requena Mora

Soci director Requena Advocats