Condemnada per delicte contra la seguretat viària i per resistència a 2 agents de la GU Badalona

El Jutjat Penal 25 de Barcelona, en Sentència 318/2015, de 22 de juliol, ha condemnat a la Sra. Y.O.O. a un total de 27 mesos de multa a raó de 5€ per dia, la pèrdua de la vigència del permís de conduir i a pagar la indemnització corresponent a cada una de les víctimes i les costes processals, pels delictes de conducció sota els efectes de begudes alcohòliques (379.1 i 2 CP), no sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia (383 CP), resistència a agents de l’autoritat (556 CP) i per 3 faltes de lesions (617.1 CP)

Els fets es remunten al mes d’agost del 2013, quan l’acusada conduïa sota els efectes de les begudes alcohòliques per la localitat de Badalona, i amb una maniobra prohibida va acabar obstaculitzant la circulació. Per aquest motiu es va començar una discussió amb la resta d’usuaris de la via i que va acabar amb una agressió (lleu) a una conductora afectada. En arribar una dotació de la Guàrdia Urbana de Badalona, la  Sra. Y.O.O. no es va voler sotmetre a les proves d’alcoholèmia i va increpar els agents. En el moment de la detenció, va oposar resistència activa, cosa que va comportar lesions de caràcter lleus a cada un dels agents actuants.

En aquesta Sentència crida l’atenció tres coses com a mínim:

1- El fet que cada un dels delictes contra la seguretat viària portaven com a pena accessòria la privació del dret a conduir vehicles d’u any i un dia cadascun. En total 2 anys i 2 dies. D’acord amb l’article 47.3 CP, quan la pena de privació de conduir vehicles sigui superior a 2 anys, comportarà la pèrdua de vigència del permís. És a dir, que s’haurà de tornar a treure el permís, una vegada hagi prescrit la pena imposada.

2- El fet que  amb l’entrada en vigor de la Llei orgànica 1/2015, la pena pel delicte de resistència a agents de l’autoritat (art. 556 CP) pugui ser de multa. Abans només eren penes de presó. Se li imposen 6 mesos de multa a raó de 5€ per dia.

3- El fet que per aplicació de l’article 88 del CP, se li hagi acabat substituint una pena de 6 mesos de presó  pel delicte de no sotmetre’s a les proves de detecció alcohòlica a 12 mesos de multa a raó 5 € per dia. Ara bé, en cas que no pagui la multa o part de la multa, s’executarà la pena de 6 mesos de presó que inicialment se li havia imposat.

Actualment la Sra. Y.O.O. ha de pagar una quantiosa multa, indemnització i costes judicials, i no podrà tenir permís per conduir vehicles fins d’aquí uns anys, una vegada se’l troni a treure.

Un altre cop volem agrair la confiança dipositada en nosaltres per part dels agents de la Guàrdia Urbana de Badalona que per fer correctament la seva feina i vetllar per la seguretat de tots i totes, es van veure implicats en aquest cas.

Albert Requena Mora

Advocat ICAB 34.143 i mosso en excedència 5700

 

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada