Arxivat un expedient disciplinari incoat contra un policia local de Sabadell

Per Decret del Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Sabadell de 8 de gener de 2015, s’ha resolt arxivar l’expedient disciplinari incoat per una falta greu contra un agent per haver agafat, per equivocació, l’arma d’un altre agent el qual se l’havia oblidat en un armer de la zona de custòdia.

Sembla que pel que fa als expedients disciplinaris,  l’Ajuntament de Sabadell comença a utilitzar la lògica i el sentit comú. Cal recordar que Requena Advocats ha interposat una demanda al Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona contra la sanció a un agent, per falta greu, en un procediment ple d’irregularitats i il·legalitats (com ara la suspensió del mateix sense al·legar cap causa)  i que a hores d’ara, sincerament, encara no entenem quin ha estat el motiu de la sanció ni què ha fet malament el nostre client.

Creiem que un Ajuntament esquitxat de ple per la corrupció amb el cas “mercuri” ha de ser extremadament prudent a l’hora d’exigir la perfecció als funcionaris (només als de sempre, és clar). Per aquest motiu, resulta del tot impresentable inventar-se  infraccions i sancions disciplinàries sense cap motiu. Esperarem a veure què diuen els Tribunals.

Dit això, i atès que és de savis rectificar, cal valorar molt positivament l’arxiu de l’expedient disciplinari que ha motiva aquest article i que ha comportat maldecaps innecessaris per l’agent.

Albert Requena Mora

Advocat ICAB 34.143