Arxivat expedient disciplinari a la Policia local de Manlleu

Finalment l’Ajuntament de manlleu ha arxivat un expedient disciplinari que es va incoar a alguns agents de la policia local de Manlleu arran d’un error involuntari en la identificació d’una persona que anava indocumentada i que va manifestar dades inexactes.

La resolució d’arxiu acorda el sobreseïment de l’expedient disciplinari perquè cap dels agents varen incórrer en una conducta que suposés “l’incompliment per negligència greu dels deures derivats de la pròpia funció”, tipificada en l’article 49.o) de la Llei 16/1991.

Davant aquests fets, cal felicitar l’Ajuntament de Manlleu per resoldre l’expedient mitjançant la lògica i el sentit comú, atès que si bé era la seva obligació esbrinar què havia pogut passar, també ho era no sancionar finalment cap agent per no existir cap conducta mereixedora de retret disciplinari.

Volem donar les gràcies a aquells agents que han confiat en nosaltres i en els nostres serveis jurídics per portar aquesta defensa.

Aprofitem aquest cas per recordar que a partir de l’1 de juliol, la Llei orgànica 4/2015, sanciona com a falta greu (art. 36.6) -de 601 a 30.000€ “La desobediencia o la resistencia a la autoridad o a sus agentes en el ejercicio de sus funciones, cuando no sean constitutivas de delito, así como la negativa a identificarse a requerimiento de la autoridad o de sus agentes o la alegación de datos falsos o inexactos en los procesos de identificación“.

Albert Requena Mora

Col·legiat ICAB 34.143 i mosso d’esquadra en excedència 5700

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada