Arxivada la querella contra un sergent de la policia local d’Esparreguera

L’AP de Barcelona  ha confirmat el sobreseïment dictat el 7 de juliol de 2015 pel Jutat d’Instrucció 7 de Martorell, en entendre que no hi ha cap indici per acusar un sergent de la Policia Local d’Esparreguera de la comissió del delicte de descobriment i revelació de secrets contra el que s’havia querellat un exregidor de l’Ajuntament i dos agents de la propia policia local.

 

Els fets varen ser investigats pel Jutjat arran de la querella criminal presentada l’any 2014 per un regidor de l’Ajuntament, ara exregidor, i per un agent que havia estat separat del cos per la seva suposada implicació en delictes contra la salut pública. A la denúncia s’hi va afegir finalment un caporal que havia estat expedientat disciplinàriament per fer un ús inadequat de la línia de telèfon de la policia.

Tot plegat, doncs, una querella sense cap fonament de les que a vegades s’interposen contra membres de les policies locals, amb ànim espuri o amb interessos polítics, amb la finalitat potser de desacreditar una persona en concret, el conjunt el cos de la policia local o fins i tot el propi consistori.

La interposició de la querella va tenir un fort ressò mediàtic a la població i a les xarxes socials, empès per la gran difusió que intencionadament varen fer els querellants d’uns rumors, dels quals no van aportar cap prova, i que en cap cas serien constitutius d’infracció penal.

L’ara exregidor i els altres dos querellants demanaven penes de presó d’entre 3 i 5 anys i 6 a 12 anys d’inhabilitació pel sergent que té encomanada la funció, entre d’altres, de control de les comunicacions telefòniques del telèfon d’emergències de la Policia Local.

Després de moltes declaracions, el titular del Jutjat d’Instrucció 7 de Martorell va acordar el sobreseïment lliure en no trobar indicis d’haver-se comès cap delicte en una Interlocutòria  que recull textualment que “…/ tras la práctica de extensas diligencias  de investigación, no se han hallado indicios de la comisión del ilícito denunciado. El querellante Sr. […] no ha podido precisar ninguna llamada de las que efectuó o recibió que haya podido ser objeto de escuchas. Requerido en sede judicial para que concretara algún dato relativo a las mismas no pudo precisarlo …/… En resumen, no ha podido precisarse ninguna comunicación de los querellantes o terceras personas que hayan sido objeto de escucha ilegal por parte del imputado o de otros miembros de la Policia Local de Esparreguera. Más allá de los rumores y de informaciones ambiguas obtenidas a través de terceras personas que en sede judicial han negado los hechos… Se acuerda el sobreseimiento libre de las presentes actuaciones al no existir indicios de haberse cometido el hecho punible

 Els querellants van interposar un recurs de reforma que va ser desestimat pel propi jutjat i posteriorment van apel·lar davant la Audiència Provincial la decisió judicial, la qual mitjançant Interlocutòria de 26 de setembre de 2016, ha ratificat el sobreseïment de les actuacions.

Davant aquests fets, voldria felicitar el sergent de la policia local, perquè finalment s’ha fet justícia davant unes acusacions tant infundades com injustes. Així mateix, agrair la confiança que m’han dipositat tant la policia local com el propi Ajuntament d’Esparreguera per dur la defensa en aquest procediment  i salvaguardar el bon nom del sergent, del col·lectiu i fins i tot del consistori.

Albert Requena Mora

Advocat ICAB 34.143  i mosso d’esquadra en excedència 5700

 

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.