Arxivada la causa de prevaricació que implicava diversos municipis per contractació irregular d’agents de policia local

El Jutjat d’Instrucció 4 de Manresa ha arxivat la causa que implicava alcaldes, secretaris i funcionaris de Sant Fruitós del Bages, Navàs, Artés, Sant Joan de Vilatorrada i Sallent, per una suposada contractació irregular d’agents de policia locals interins.

L’any 2016, el Sr. I.R.C. va denunciar davant la Guàrdia Civil diversos alcaldes, secretaris i funcionaris perquè els municipis, a partir duna bossa d’interins, contractaven policies locals pel procediment d’urgència per tal de cobrir baixes i vacances. Aquest procediment, previst en el Decret 233/2002, era l’únic que podien assumir atès que són municipis amb plantilles molt petites.

Es dóna la casualitat que el Sr. I.R.C no és el primer cop que presenta denuncies i querelles perquè no l’agafen de policia local i sempre ha acabat tot arxivat. També ho va fer amb instructors i professors de l’ISPC fa uns quants anys quan va suspendre el Curs de Formació Bàsica.

En resum, tot i que la causa es va iniciar el 2016, hem pogut explicar davant l’autoritat judicial que el procediment empleat pels municipis era plenament ajustat a dret i que no hi havia cap mínim indici de delicte ni de irregularitat. No obstant, resulta recriminable que una instrucció que ha implicat alcaldes i funcionaris públics hagi durat tants anys, quan a més a més no s’ha comès cap delicte.

Albert Requena Mora

Soci-director Requena Advocats