Absolts dos mossos de la Brigada Mòbil acusats dels delictes de danys i lesions

Mitjançant la Sentència 313/2021, el Jutjat d’Instrucció 10 de Barcelona ha absolt dos mossos de la Brigada Mòbil dels delictes de lesions i danys dels quals estaven acusats.

Els fets es remunten a l’1 d’octubre del 2020, en el marc d’una concentració a la Ronda Universitat de Barcelona, quan els agents van donar ordre als concentrats d’abandonar la zona per raons de seguretat i ordre públic. El denunciant va fer cas omís als agents i es va negar a abandonar el lloc per la qual cosa els agents van haver de compel·lir-lo, en paraules textuals de la sentència, “van fer ús d’una força mínima dirigits per una finalitat legítima, sense que es constati un context d’abús o de brutalitat policial”. També se’ls acusava d’haver-li trencat un telèfon mòbil en aquesta intervenció, però no ha quedat provat ni tan sols que dugués el mòbil o se li trenqués en el lloc dels fets.

Des de Requena & Mazzoni advocats donem suport a tots els membres del cos de mossos d’esquadra i de les policies locals que sovint, i de manera injusta, es troben acusats de delictes comesos en el legítim exercici de les seves funcions. Així mateix, també volem agrair la confiança que, un cop més han dipositat en els nostres serveis.

Valentina Mazzoni

Advocada

Sòcia directora de Requena & Mazzoni advocats