Absolts 3 mossos per falta d’injúries a Granollers

Per Sentència 111/15, de 31 de març, el jutjat d’Instrucció 1 de Granollers, va absoldre 3 mossos per una falta d’injúries en la típica denúncia sense cap mínim fonament i moguda només per un ànim espuri o de venjança per part del denunciant, el qual ni tan sols es va dignar a comparèixer el dia de la vista oral.

Aquest fet comporta per a nosaltres com a lletrats, que tots els assumptes s’han de preparar amb la mateixa professionalitat i dedicació, encara que sigui en procediments senzills i ràpids, que a priori no comportarien més complexitat.

Som molt conscients del que representa per un agent de l’autoritat veure’s immers en un procediment penal: la incertesa, la intranquil·litat , les molèsties pròpies de la preparació d’un judici i sobretot, haver de fer front a l’anomenada “pena de banqueta” encara que siguis molt conscient que no s’ha actuat malament i que la denúncia s’ha presentat sense cap fonament.

No obstant, resulta complicat interposar una querella per denúncia falsa (456 del Codi Penal), atès que només es pot interposar una vegada ha recaigut Sentència d’absolució o Interlocutòria d’arxiu i s’ha de poder provar el temerari menyspreu a la veritat dels fets.

Albert Requena Mora

Advocat 34.143 i mosso d’esquadra en excedència 5700

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada