Absolt un mosso per falta de furt al Prat de Llobregat

Per Sentència 67/2015, de 20 de maig, el Jutjat d’Instrucció 5 d’El Prat de Llobregat ha absolt un mosso d’esquadra denunciat per una falta de furt, mentre es trobava fora de Servei.-

Els fets es remunten al mes de setembre de 2014 quan, per un malentès, un mosso d’esquadra fora de servei va ser denunciat per una falta de furt. Celebrat el judici oral, la jutgessa resol absoldre el mosso d’esquadra de la denuncia que hi havia contra ell.

La defensa d’aquest assumpte, l’ha dirigit de manera magistral per la lletrada de Requena Advocats, Sara Fernández i ha acabat com han d’acabar els malentesos o les denuncies sense cap fonament, amb l’absolució de l’imputat. Ara bé, cal recordar que per al comú de la ciutadania, ésser condemnat per una falta de furt només implica haver de pagar una paupèrrima sanció, però no és així per a un mosso d’esquadra, el qual es veurà inexorablement sancionat per una falta molt greu del règim disciplinari (article 68.e de la LLei 10/1994, d’11 de juliol, de la policia de la Generalitat-Mossos d’esquadra), amb una sanció administrativa que oscil·la entre un any i 6 anys de suspensió de funcions amb pèrdua de les retribucions corresponents. En conseqüència, el procediment penal per lleu que sigui la infracció que s’imputa, comporta una elevada incertesa i intranquil·litat i per a nosaltres, com a lletrats, un augment afegit de responsabilitat a l’hora de treballar, que gustosament acceptem.

En aquest cas, com en tants d’altres, la Divisió d’Afers Interns (DAI) ja estava al corrent d’aquest procediment  a l’espera d’una condemna, però es quedaran un cop més sense fer allò que tant els hi agrada com ara sancionar un mosso d’esquadra amb un expedient disciplinari per una falta molt greu després d’haver estat ja condemnat penalment.

Cal recordar, a més, que amb la reforma del Codi Penal que entra en vigor a partir de l’1 de juliol, les faltes de furt (també apropiació indeguda, estafa, etc..) passaran a ser considerades com a delictes lleus, per la qual cosa, el termini de prescripció que fins ara era de 6 mesos passa a ser d’un any i reputarà com antecedents penals.

Els mossos i les mosses d’esquadra s’hi juguen molt més que qualsevol altra persona, cosa que comporta sempre la màxima honestedat, seriositat i prudència en tot allò referent tant a l’àmbit professional com a la vida privada.

Albert Requena Mora

Advocat 34.143 ICAB i mosso d’esquadra en excedència 5700

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada