Absolt un mosso d’un delicte de revelació de secrets, que va estar suspès 2 anys i mig de sou i feina

El Jutjat Penal 22 de Barcelona ha dictat Sentència absolutòria (ferma en dret) a un mosso que ha estat imputat per un delicte de revelació de secrets i per qui el Ministeri Fiscal demanava gairebé 6 anys de presó.

A banda de la incertesa que tot aquest procediment li ha comportat i el calvari que ha significat, ens trobem davant un altre cas en el qual el Fiscal, ha aplicat agreujants de manera encoberta pel fet que l’imputat era policia. Aquesta circumstància (ser agent de l’autoritat) no es troba regulada com a agreujant genèrica (art. 22 CP) ni com agreujant específica per aquest tipus delictiu (art. 172 i següents del CP) i no obstant això, i lluny de les previsions legals,  s’ha prejutjat la persona per la seva professió, de tal manera que es demanava una pena molt superior a la que s’hagués demanat si hagués treballat de qualsevol altre cosa.

Ara ve la segona part: per aquests fets, el Director General de la Policia (per mitjà de la DAI) li va obrir un expedient disciplinari en el qual el van suspendre cautelarment de sou i feina. Més de dos anys i mig després, amb una Sentència absolutòria, l’Administració li haurà de pagar els salaris que de manera injusta, el mosso ha deixat de percebre.

Des de Requena Advocats volem agrair la confiança que ens ha mostrat al llarg d’aquest temps el nostre client i felicitar-lo per l’èxit que s’ha obtingut, i perquè finalment s’ha fet justícia i se l’ha absolt.

La carbassa, se l’emporta aquest cop el Fiscal de Barcelona que va portar l’acusació en la instrucció del procediment  per prejutjar la seva condició professional i sol·licitar una pena totalment desmesurada, i també el Director General de la Policia (de bracet amb la DAI), per privar-lo de sou de manera precipitada, com s’ha demostrat finalment.

Albert Requena Mora

Advocat 34.143 ICAB i mosso en excedència 5700

0 comentaris

Deixa el teu comentari

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubteu a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada