Absolt del delicte de lesions per legítima defensa

El jutjat Penal 23 de Barcelona mitjançant sentència núm. 387/20 de 28 de desembre, ha absolt un client acusat d’un delicte de lesions amb instrument perillós per qui l’acusació particular demanava una pena de 5 anys de presó i una indemnització de 360.000€.

El 12/7/2017,  el nostre client, circulava amb la seva motocicleta per Santa Coloma de Gramanet  quan un
cotxe en avançar-lo li va donar un cop i el va tirar a terra. El conductor del vehicle va baixar del cotxe i es va dirigir molt exaltat cap al nostre client. El va insultar, amenaçar i agredir, mentre el nostre representat intentava repel·lir l’agressió i trucar al 112.

La Jutgessa no ha considerat provat que les lesions que va patir el conductor del cotxe es provoquessin amb un instrument perillós com defensava l’acusació particular (el mòbil amb el que estava trucant el nostre client a la
policia). És més, el que va quedar provat és que el nostre client va obrar amb legítima defensa , la qual cosa és una causa d’exempció de responsabilitat criminal i per tant, no ha de respondre ni penalment ni civil, tal i com vàrem argumentar en l’acte del judici oral.

És més, qui finalment ha estat condemnat ha estat la part contrària per un delicte lleu de lesions amb un mes de multa i l’obligació d’indemnitzar al nostre client per les lesions que va patir durant l’agressió, així com les costes del procediment.

L’advocacia és una professió apassionant i petites victòries com aquesta fan que et puguis sentir orgullosa del treball realitzat.

Sara Fernández Fernández

Advocada i sòcia de Requena&Mazzoni advocats

Responsable de l’Àrea de Dret Penal