21 mesos de presó per agredir 4 funcionaris del CP Quatre Camins

El Jutjat Penal 3 de Granollers (Sentència 190/2019 de 27 de maig) ha condemnat a un intern del centre penitenciari Quatre Camins, a 21 mesos de presó i  5 mesos de multa, i a indemnitzar a quatre funcionaris del centre penitenciari  per la comissió d’un delicte d’atemptat (art. 550.1 i 2 CP), quatre delictes de lesions lleus (art. 147.2) i un delicte lleu d’amenaces (art. 171.7 CP).

Els fets es remunten al 3 de gener de 2018, quan l’intern, que havia estat cessat al seu destí per no complir degudament les seves funcions de manteniment del mòdul, va amenaçar als funcionaris de presons i es va abalançar contra el cap de la unitat arribant inclús a mossegar-lo. Per a poder-lo reduir i portar-lo al mòdul de sancionats van ser necessaris fins a quatre funcionaris els quals van resultar lesionats de diversa consideració pels cops i patades que van rebre.

L’intern, que en aquell moment complia condemna fins el 12/07/2031, ha estat condemnat a una pena de presó de 21 mesos (a afegir a la que ja estava complint) pel delicte d’atemptat i  s’ha apreciat l’agreujant de reincidència de l’art. 22.8 CP en relació amb aquest tipus penal atès que ja havia estat condemnat prèviament per un altre delicte d’atemptat i un delicte de resistència els anys 2014 i 2016.

Aprofitant aquesta Sentència vull expressar el meu reconeixement al personal tècnic d’institucions penitenciàries per la complexitat i dificultat de la seva feina i denunciar, a la vegada, les condicions i els mitjans amb els quals han de treballar.

Albert Requena Mora

Soci-director Requena Advocats