1 ANY I MIG DE PRESÓ PER ATEMPTAT AGENT GUÀRDIA URBANA DE BADALONA

El Jutjat Penal 27 de Barcelona, avui dia 26 de gener de 2015, ha dictat sentència in voce, en la que condemna al veí de Badalona A.A.L a un any i mig de presó pel delicte d’atemptat (550 i 551 CP), conducció sota els efectes de consumir begudes alcohòliques (379.2 i 379.1CP) i a una falta de lesions (art 617 CP), a 1 any de privació del dret de conduir vehicles per  negar-se a sotmetre’s a les proves de detecció alcohòlica  i a un mes de multa  pels fets ocorreguts el dia 27 de maig de 2014 a Badalona.

Respecte aquest judici, cal dir que el 28 de maig de 2014 es va celebrar un judici ràpid a Badalona, però que el Sr. A.A.L. no es va conformar amb una pena molt inferior (es proposaven 11 mesos de presó pels mateixos fets) i ara, celebrat el judici, la pena ha augmentat substancialment.

Amb aquesta actuació, els membres de la Guàrdia Urbana van poder apartar de la circulació un vehicle, el conductor del qual va acabar donant un resultat de 0,83 mg/l en l’etilòmetre portàtil.

A vegades els advocats defensem la tan reiterada frase “més val un mal pacte que un bon judici“, i aquest cas, n’és l’exemple paradigmàtic, pels interessos del noi condemnat.

Ara, per tal que se li suspengui la pena, ha de fer front a la indemnització de l’agent per les lesions causades i no podrà cometre cap delicte durant un temps mínim de 2 anys.

Albert Requena Mora

Advocat 34.143 ICAB